PHYSIO-CONTROL

PHYSIO-CONTROL

PHYSIO-CONTROL (kompanija)

WEB: http://www.physio-control.com/

Physio-Control je američka kompanija koja se uglavnom bavi razvojem i proizvodnjom defibrilatora/monitora i ostale opreme za kardiopulmonalnu reanimaciju. Proizvodi su namijenjeni za bolničku, vanbolničku ili vojnu upotrebu. Tradicija i iskustvo koji počinju još davne 1955. godine osnova su za proizvodnju vrhunskih uređaja, koji su najčešće lideri u svojoj grupi proizvoda na tržištu. Vrhunska softversko-tehnička rješenja, uz LEFEPAK TOUGH™ karakteristiku čine ove proizvode pouzdanim i sigurnim PARTNERIMA kod spašavanja ljudskih života, što medicinskom osoblju daje dodatnu sigurnost i mirnoću. Više o kompaniji Physio-Contol i njenim proizvodima pogledajte OVDJE .

 

LIFEPAK 15 (transportni defibrilator/monitor)

Physio-Control LP15

LIFEPAK® 15 defibrilator/monitor je apsolutni standard u hitnoj medicinskoj pomoći za ALS timove, koji pruža vrhunske mogućnosti monitoringa i terapije. Veliki broj parametara monitoringa omogućuje korisniku sigurno praćenje pacijenta na duže vrijeme. Terapijski dio nudi transkutani pacing i defibrilaciju bifaznom isporukom energije do 360J, što znatno povećava broj uspješnih konverzija. Korištenje visokopouzadanog Glasgow algoritma za analizu srčanog ritma daje vam potpunu sigurnost u AED modu. Detaljnije o ovom proizvodu možete pročitati OVDJE .

 

LIFEPAK 20e (klinički defibrilator/monitor)

Physio-Control LP20

Naprednni klinički defibrilator/monitor za obučene pružaoce ACLS-a koji nudi široku paletu mogućnosti. Sigurnost monitoringa uz napredne varijante defibrilacije rezultira iznimno visokim brojem uspješnih reanimacija. AED mod omogućava korištenje uređaja i srednjem medicinskom osoblju, što vrlo često značajno smanjuje vrijeme do primjene terapije. Ostale informacije za LIFEPAK 20e možete pogledati OVDJE .

 

LIFEPAK 1000 (AED defibrilator)

Physio-Control LP1000

AED defibrilator visokih performansi koristi se kako od strane medicinskih profesionalaca tako i od medicinskih laika, pa je njegovo postavljanje i upotreba na javnim mjestima apsolutno moguća. Glasovno navođenje na jednom od službenih jezika u BiH olakšava upotrebu. Isporuka energije do 360J sa mogućnosti odabira stalne ili punjive baterije rezultira visokim procentom uspješnosti reanimacije. Uređaj se, preko namjenskih elektroda sa redukcionim sistemom uspješno koristi i na djci i bebama. Mogućnost monitoringa 2. odvoda EKG-a preko samoljepljivih EKG elektroda značajno smanjuje troškove upotrebe od strane medicinskih profesionalaca. Više informacije o ovome pogledajte OVDJE .

top