HemoCue

HemoCue

Tvrtka HemoCue AB razvija, proizvodi i oglašava medicinske dijagnostičke proizvode za kratke finalne testove. Osnovni koncept HemoCue proizvoda je proizvesti općenite krvne i urinološke finalne testove bez gubitka na točnosti i preciznosti kakvu nudi centralni klinički laboratorij.

Dva osnivača HemoCue sustava, Sven-Erik Nilsson i Jan Lilja započeli su rad na konceptu kiveta već 1974. godine.
Njihovi su sustavi bazirani na patentiranoj tehnologiji kiveta, jedinstvenoj kemiji reagensa i analitički specifičnim instrumentima. Ovi sustavi ne zahtijevaju miješanje reagensa ili pipetiranje. Instrumenti su tvornički kalibrirani, a sve kivete proizvedene tako da nisu potrebna prilagođavanja različitih lot-ova. Navedena svojstva omogućuju da osoblje bez laboratorijske obuke uz minimalnu obuku o proizvodima i održavanju instrumenata može izvoditi testove i postizati ispravne rezultate.

HemoCue je tvrtka s malo proizvoda, ali mnogo kupaca. Banke krvi, liječničke ordinacije primarne zdravstvene zaštite, programi javnog zdravstva, bolnički odjeli intenzivne njege ( hitna pomoć, odjeli neonatalne i odrasle intenzivne njege, operacijske sale i post-operativna njega ), klinike za dijalizu, klinike za dijabetes i vanbolnički klinički centri za kirurgiju, svima su njima potrebni testovi za hemoglobin, glukozu ili oboje.

Od 01. februara 2007. godine tvrtka HemoCue je u vlasništvu tvrtke Quest Diagnostics ( www.questdiagnostics.com ). Proizvodna linija tvrtke se prodaje u više od 120 zemalja svijeta preko iznimno efikasne organizacije koju sačinjavaju nezavisni distributorski partneri i podružnice.

HemoCue AB proizvodni program se sastoji od:

  • Hemoglobin sistemi
  • Glukozni sistemi
  • Plasma/Low Hb
  • Albumin sistemi
  • 201 DM sistemi
top